what to eat during pregnancy

Харчування під час вагітності: що потрібно їсти (і чого слід уникати)

Маргарет Фреда

Коли ви вагітні, ваші уподобання у їжі стають важливішими, ніж будь-коли.

Вони впливають на ваше здоров'я, на самопочуття і, звичайно, на вашу дитину! Органам вашої дитини потрібно певна кількість білків, вуглеводів і жирів, щоб розвиватися належним чином, так що ви повинні звернути особливу увагу на свій раціон.

Що таке хороша дієта під час вагітності? Насамперед, це не "дієта" у звичному розумінні! Зараз не час морити себе голодом. Перейдіть на хороший, поживний раціон, і ви будете втратите кілограми, набрані під час вагітності, природним чином після народження дитини.

Якщо у вас є проблеми з вагою - вага або надмірна, або недостатня – вам може знадобитися спеціальна програми харчування під час вагітності. Обговоріть це з вашим лікарем.

Скільки вага я повинна набрати


Спеціалісти Американського коледжу акушерів і гінекологів вважають, що від 12 до 17 кілограмів це нормально! (Якщо ви набрали набагато більше, вам може знадобитися більше часу після вагітності, щоб скинути вагу.)

Калорії


Більшості вагітних жінок необхідно близько 300 додаткових калорій на день. Це відповідає 2 склянкам знежиреного молока, 1 склянці морозива, бутерброду з вершковим сиром або бутерброд з тунцем.

Харчові уподобання


Ніхто не знає, чому деякі жінки хочуть їсти певні продукти під час вагітності, але така тяга не вважається наслідком недоїдання. Немає причин уникнути продуктів, яких вам хочеться, доки ви їсте у помірній кількості, щоб уникнути набору зайвої ваги.

На жаль, деяким вагітним жінкам хочеться неїстівних речей, таких як прального порошку або глини - цей стан називається "викривленим апетитом". Якщо вам хочеться неїстівних продуктів, обов’язково розкажіть про це вашому лікарю і не піддавайтесь дивним потягам!

Білок


Вагітній жінці потрібно близько 71 грамів білка на день. Чашка молока або 20 грам червоного м'яса містить близько 10 грамів білка. Хороші джерела білка включають пісне м'ясо, птицю, рибу, сушені боби, сочевицю, горіхи, яйця і сир.

Уникайте не пастеризованих, мяких сирів, таких як брі та халіско. Крім того, уникати сирого або погано прожареного м'яса, оскільки воно може містити бактерії, які можуть завдати шкоди вашій дитині. Нарешті, уникайте риби з високим вмістом ртуті, наприклад, м’яса акули, риби-меча, королівської макрелі та кафельника.

Кальцій


Кальцій необхідний під час вагітності для формування кісток і зубів дитини. Рекомендовані добові дози кальцію під час вагітності складають 1000 мг на день (1300 мг на день, якщо ви молодші 19 років).

Ви можете отримати кальцій із зелених листових овочів, апельсинового соку, молока, йогурту, сиру.

Залізо


Вам потрібно 27 мг на день під час вагітності. Риба, птиця, хліб з цільного зерна і крупи, зелені листові овочі, бобові, сухофрукти, яйця, печінка і червоне м'ясо є гарними джерелами заліза. Більшість жінок приймають препарати заліза в другому і третьому триместрах, але якщо ви маєте дієту, багату залізом, ви можете обійтися без цих добавок.

Вітаміни і мінеральні добавки


Тоді як вітаміни й мінеральні добавки не є необхідними для жінок, які мають збалансовану дієту, більшість пренатальних лікарів вважають, що вони не шкідливі, а отже можуть бути використані. Однак не замінюйте ними збалансовану дієту.

Проконсультуйтеся з вашим лікарем, перш ніж приймати будь-які вітаміни або добавки. Зберігайте всі вітамінні та препарати заліза у захищених від дітей пляшечках з кришкою, якщо у будинку є маленькі діти, щоб уникнути випадкового передозування.

Кофеїн


Найкращим буде помірне споживання кофеїну. Не пийте більше, ніж один – два напої з - тобто вам, можливо, доведеться скоротити кількість або відмовитися від кави і содових напоїв - на день.

Аспартам (Низькокалорійний замінник цукру)


Аспартам був схвалений Управлінням за контролем якості продуктів харчування і медикаментів для споживання під час вагітності, і всі звіти свідчать про те, що ця речовина є безпечною у помірних кількостях.

Натрій (сіль)


Сіль є важливою поживною речовиною, і більшість жінок споживають достатню кількість натрію в раціоні. У минулому лікарі наполягали на обмеженому споживанню солі протягом вагітності, але ми дізналися, що сіль не викликає жодних проблем у вагітних жінок, якщо вони не мають певного фактора ризику, такого як високий кров'яний тиск.

Вам також може сподобатися: