Моніторинг ваги, підрахунок калорій і дієта під час вагітності? Правильна вага під час вагітності

Нікому не потрібні порожні калорії, але не всі вуглеводи погані. "Гарні" складні вуглеводи дають важливу енергію, а також необхідні мінерали, білки і клітковину для вас і вашої дитини. Ось те, що вам потрібно знати.

Вуглеводи є енергетичними продуктами. Не тільки для харчування під час вагітності, ми всі отримуємо близько половини наших калорій з вуглеводів. Хоча спортсмени хвалять їх за високі енергетичні переваги, люди, які рахують калорії, що це порожні калорії, і рекомендують обмежити їх для контролю ваги. Якщо ви сидите на дієті, тоді, ймовірно, вам потрібно ретельніше контролювати загальне споживання калорій, а не турбуватися про конкретні енергетичні групи. Однак деякі вуглеводи кращі для вас, ніж інші у контексті правильного набору ваги під час вагітності.

Відділіть хороше від поганого

Не всі вуглеводи однакові. Прості вуглеводи забезпечують багато калорій і енергії, але вони не несуть особливої поживної цінності у харчуванні під час вагітності. Для підрахунку калорій добре знати, що приклади простих вуглеводів включають білий хліб, білий рис або макарони, оброблені крупи, печиво, торти, фаст-фуд і цукор.

Складні вуглеводи, з другого боку, наповнені мінералами, білками і клітковиною - все це необхідне для вас і вашої дитини. Овочі; фрукти; весь зерновий хліб, крупи, паста, коричневий рис, сушені боби і горох; картопля приготована на пару або запечена в шкірці – це все складні вуглеводи.

Переваги складних вуглеводів

Більшість дієтологів вважають, що складні вуглеводи мають складати близько 60 відсотків від загального щоденного споживання калорій.

Шістдесят відсотків може звучати як багато, але врахуйте ці переваги для здоров'я, а також позитивний вплив на вагу вагітних: волокна складних вуглеводів, таких як фрукти і овочі, які ви споживаєте під час вагітності, допомагають боротися із запорами, які можуть виникнути під час вагітності. Деякі жінки вважають, що вуглеводи також допомагають зменшити нудоту в першому триместрі вагітності.

Кухонні помічники

Ви можете отримати найбільшу поживну цінність з вуглеводів, дотримуючись цих порад: Їжте свіжі або заморожені овочі та фрукти. Вони мають більшу поживну цінність, ніж консервовані продукти. Намагайтесь жувати сирі овочі і фрукти щодня як закуску – і вам не доведеться рахувати калорії. Котуючи овочі, протушіть їх у мікрохвильовій печі або на пару, щоб вони зберегли свої вітаміни і мінерали. Щоразу, коли це можливо, обходьтеся без соусів та масла на ваших овочах. Ці заправки з високим вмістом жирів заповнюють шлунок і залишають менше місця для більш поживних продуктів, додаючи непотрібні кілограми до вашої вагітної ваги.

Згода на обробку cookies