Як виправляти та ідентифікувати харчову непереносимість та алергії

Як виправляти та ідентифікувати харчову непереносимість та алергії

Лорейн Стерн

Годування вибагливого малюка є складною справою у будь-якому випадку. Однак з харчовою алергією або проблемами з переварюванням певних продукти це стає реальною проблемою.

Існує різниця між справжньою алергією, яка є серйозною медичною проблемою, та непереносимістю, яка в основному приносить незручність. Ці поради допоможуть вам розібратися та правильно поводитися з цими труднощами.

Харчова алергія


Алергічні реакції запускаються, коли тіло починає виробляти антитіла до білків в харчових продуктах. Важка алергічна реакція, із утрудненням дихання і навіть колапсом і шоком, може бути небезпечною для життя надзвичайною ситуацією.

Більшість алергічних реакцій можна ідентифікувати за симптомами, які можуть включати висип та інші червоні, плямисті висипання, діарею, блювання, нежить і свистяче дихання.

Молоко є найбільш поширеною причиною алергічних реакцій у маленьких дітей. Приблизно 2 – 3 дитини з кожних 100 страждають алергією на коров'яче молоко. Майже 95 відсотків переростають це до чотирьох років.

Алергія на горіхи, молюсків та яєчні білки є другою за поширенням. Реакція на ці продукти може зберегтися і у старшої дитини, а також супроводжувати її протягом всього життя.

Арахіс є іще однією частою причиною алергічних реакцій. Це навіть не горіхи - це бобові, як горох - тому діти, які мають алергію на арахіс, часто не мають алергії на мигдаль, волоські горіхи або інші справжні горіхами.

Непереносимість їжі


Найбільш поширений тип харчової непереносимості – це непереносимість лактози, тобто проблеми з перетравленням натурального цукру в молоці. Гази, здуття живота і діарея з'являються у період від 30 хвилин до двох годин після вживання молока.

Непереносимість лактози може початися в будь-якому віці, але найчастіше зустрічається у дітей старше 4 або 5 років. Діти з істинною алергією зазвичай не переносять навіть невелику кількість шкідливої їжі. Непереносимість лактози, з другого боку, не є абсолютною.

Часто такі молочні продукти, як йогурт або сир не викликають жодних проблем, тому що лактоза розщеплюється в обробці. Деякі діти можуть випити трохи молока, але у них розвиваються несприятливі симптоми, якщо вип’ють занадто багато.

Непереносимість глютену - нездатність переварити білок, що міститься у пшениці - може бути серйозною проблемою. Це може бути пов’язане зі спадковими імунними розладами. Така непереносимість ускладнює засвоєння поживних речовин і уповільнює ріст і набір ваги, призводить до діареї або запорів, дратівливості. Непереносимість глютену може проявитися після введення продуктів з пшениці, таких як каші або хлібу, у раціон дитини.


Що ви можете зробити


Якщо ви підозрюєте, що ваша дитина має алергію або непереносимість, зверніться до педіатра. Не ставте власні діагнози, оскільки харчова алергія може бути підступною.

Якщо виявляється, що ваша дитина має серйозну алергію, вам потрібно витати склад оброблених харчових продуктів. Наприклад, шербет і маргарин містять молочний білок, так званий казеїн, і ваша дитина повинна уникати продуктів з казеїнатом кальцію або казеїном на етикетці. Клейковина може ховатися у ванільному екстракті, гідролізованому рослинному білку і кетчупі.

Можливо, вам доведеться проконсультуватися з дитячим дієтологом, щоб переконатися, що ваша дитина отримує повністю збалансоване харчування з вітамінами або іншими добавками, враховуючи необхідні обмеження.

Няні, вихователі та друзі, які годують вашу дитину, повинні знати не тільки про алергію, але і про дії у випадку настання реакції. Ваш педіатр може дати вам рецепт на спеціальну "ручку", яка містить адреналін для негайного використання у разі тяжкої алергічної реакції. Тримайте деякі з цих ручок у різних місцях (у машині, вдома або у садку). Переконайтеся, що всі знають, як ними користуватися, і міняйте їх при завершенні терміну придатності.

Вам також може сподобатися: